Εργαστήριο με θέμα τις εφαρμογές της Θεωρίας Κοινωνικών Δικτύων στις ιστορικές επιστήμες

Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Ο Αρχαίος Μεσογειακός Κόσμος - Ιστορία και Αρχαιολογία» του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών σας προσκαλούν στο εργαστήριο που θα διενεργηθεί με θέμα τις εφαρμογές της Θεωρίας Κοινωνικών Δικτύων στις ιστορικές επιστήμες την ερχόμενη Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019, στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών (Nικηφόρου Φωκά 130 & Ιωάννου Μελισσηνού) στο Ρέθυμνο Κρήτης, στις 09.30-20.30.

Η Θεωρία Κοινωνικών Δικτύων είναι μία μέθοδος που κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Στο Εργαστήριο θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές αυτής της μεθόδου, θα διερευνηθούν οι δυνατότητες που αυτή προσφέρει, και θα επισημανθούν πιθανές αδυναμίες της. Στις δύο απογευματινές πρακτικές ενότητες οι ενδιαφερόμενοι θα πειραματιστούν με τα σχετικά προγράμματα και θα μάθουν πώς να οπτικοποιούν και να αναλύουν κοινωνικά δίκτυα. Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση της συγκεκριμένης θεωρίας.

 

Εἰστε όλοι ευπρόσδεκτοι! Οι ανακοινώσεις και η συζήτηση θα διαμειφθούν στα αγγλικά. Οι ενδιαφερόμενοι, παρακαλούμε να δείτε προηγουμένως το υποστηρικτικό υλικό στον ιστότοπο https://goo.gl/jaaNjH. Επίσης, φέρτε, αν μπορείτε, ένα φορητό υπολογιστή. Για να έχουμε καλύτερη εικόνα των συμμετεχόντων, παρακαλούμε, όσοι ενδιαφέρεστε, να επικοινωνήσετε με την δρ. Κατερίνα Παναγοπούλου, στο email panagop@uoc.gr, ιδανικά μέχρι τη Δευτέρα 01 Απριλίου 2019, στις 20.00.

Στο εργαστήριο συμμετέχουν, εκτός από τους συναδέλφους του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών, οι Prof. Diane Harris Cline (GWU, Washington DC, Yπότροφος Fulbright για το EE 2018-2019 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης), Prof. Eric Cline (GWU, Washington DC), Dr. Johannes Preiser-Kapeller (Ακαδημία Επιστημών, Βιέννη, & Πανεπιστήμιο Βιέννης), Dr. Katerina Mitsiou (Πανεπιστήμιο Βιέννης).

Αφίσα

Πρόγραμμα

Συνημμένο 1MB, PDF