Σεμινάριο "Archipelago Network: Cycladic Material Knowledge" με τον Jacob Moe

Το Κέντρο Ναυτιλιακής Ιστορίας οργανώνει το σεμινάριο "Archipelago Network: Cycladic Material Knowledge" με τον Jacob Moe. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συσκέψεων (Καλός Οντάς) του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 και ώρα 16:00 με 18:00

Πώς θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε ένα αρχείο ανοικτής πρόσβασης για την Κυκλαδική οπτικοακουστική κληρονομιά; Πώς μπορεί η καταγραφή των συστημάτων υλικής γνώσης να προωθήσει τη συνέχιση της ύπαρξής τους; Μέσα από μια παρουσίαση με πολυμέσα των συνεχιζόμενων ερευνητικών έργων του Δικτύου Αρχιπέλαγος σε επιλεγμένα νησιά των Κυκλάδων, το σεμινάριο αυτό θα συζητήσει την παραδοσιακή ναυπηγική και άλλες σχετικές θεματικές ως μορφές εντοπισμένης, απειλούμενης γνώσης.

*Ο Jacob Moe είναι ντοκιμαντερίστας, αρχειοθέτης και μεταφραστής λογοτεχνίας. Είναι ιδρυτής και επικεφαλής αρχειοθέτης του Archipelago Network, μιας πρωτοβουλίας για την τεκμηρίωση της οπτικοακουστικής κληρονομιάς, του πολιτισμού και της υλικής γνώσης στα κυκλαδίτικα νησιά.

*Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα Ελληνικά.