Πρόσκληση κατάθεσης εργασιών - 1o Συνέδριο «Εφαρμογές Πληροφορικής & Ποσοτικές Μέθοδοι στην Αρχαιολογία (CAA-GR)»

Το πρώτο συνέδριο «Εφαρμογές Πληροφορικής και Ποσοτικές Μέθοδοι στην Αρχαιολογία (CAA-GR)» θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών, στο Ρέθυμνο Κρήτης και θα διαρκέσει από την Παρασκευή 7 μέχρι το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014.

Το CAA αποτελεί το κορυφαίο διεθνές συνέδριο στον τομέα των ψηφιακών εφαρμογών και ποσοτικών μεθόδων στην Αρχαιολογία. Από συστάσεώς του, το 1972, ενθαρρύνει τη συμμετοχή επιστημόνων και ειδικών στον τομέα της αρχαιολογίας, της ιστορίας, της πολιτιστικής κληρονομίας, των μαθηματικών, των πληροφοριακών συστημάτων και των ψηφιακών και διαδικτυακών εφαρμογών, καθώς και μελών άλλων τομέων που συμπληρώνουν και διευρύνουν τα ενδιαφέροντα του CAA.

Το Ελληνικό παράρτημα του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού (CAA-GR) ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2012 με σκοπό τη συγκρότηση ενός τόπου συζήτησης των ποικίλων πρακτικών, θεωρητικών και μεθοδολογικών ζητημάτων που προκύπτουν από τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των εφαρμογών πληροφορικής στην ελληνική αρχαιολογία και πολιτιστική κληρονομιά. Επιπλέον, το CAA GR αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των διαφόρων επιστημονικών κλάδων, στην προβολή και εξέλιξη της τρέχουσας έρευνας στον τομέα. Για το λόγο αυτό ο CAA GR είναι ανοιχτό σε αρχαιολόγους με ειδίκευση σε διάφορους τομείς των κοινωνικών, ανθρωπιστικών και θετικών επιστημών, και τις τέχνες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται ενεργά σε εφαρμογές πληροφορικής στην πολιτισμική κληρονομιά, καθώς και σε συντηρητές, μαθηματικούς και επιστήμονες υπολογιστών.

Η οργανωτική επιτροπή του CAA GR 2014 σας προσκαλεί να καταθέσετε προτάσεις για προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις που αφορούν σε ολοκληρωμένες ή εν εξελίξει επιστημονικές εργασίες στον τομέα εφαρμογών ψηφιακών μέσων και πληροφορικής, καθώς και ποσοτικών μεθόδων στην αρχαιολογία και την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και της Κύπρου. Σχετικές έρευνες που διεξάγονται σε γείτονες χώρες θα γίνουν επίσης δεκτές. Οι επίσημες γλώσσες του συνεδρίου είναι τα ελληνικά και τα αγγλικά.

Γα περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου.