Tρίτη ετήσια συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος EUROMED II - Patrimoines partages

Την Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, έγινε στο Ρέθυμνο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ινστιτούτου, η τρίτη ετήσια συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος EUROMED II - Patrimoines partages.

Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε το 2001 σαν προσπάθεια μιας ομάδας αρχιτεκτόνων από διαφορετικές μεσογειακές χώρες να καταγράψουν την κοινή αρχιτεκτονική κληρονομιά της Μεσογείου.

Το πρόγραμμα οργανώθηκε από την URBAMA (συνεργασία του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Γαλλίας/CNRS και του Κέντρου Francois-Rabelais του Πανεπιστημίου της Τουρ) και συντονίζεται από την Mercedes Volait και τον Romeo Carabelli. Συμμετέχουν 15 εταίροι που προέρχονται από τον ακαδημαϊκό, επιστημονικό και επαγγελματικό χώρο εννέα Μεσογειακών χωρών, όπως : Αλγερία, Αίγυπτος, Γαλλία, Ελλάδα (θεσμικός φορέας ΙΜΣ/ΙΤΕ), Ισπανία, Ιταλία, Μαρόκο, Συρία και Τυνησία.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι εθνικές επιτροπές από κάθε χώρα όρισαν τέσσερις ετήσιες συναντήσεις σε τέσσερις από τις εννέα χώρες που συμμετέχουν επίσημα σ' αυτό. Οι χώρες που έχουν επιλεγεί για τις συναντήσεις αυτές είναι η Αίγυπτος (2002), η Ιταλία (2003), η Ελλάδα (2004) και το Μαρόκο (2005).