THEATRE2SEA - Βιωματικό εργαστήριο Εφαρμοσμένου Θεάτρου με ελεύθερη συμμετοχή

THEATRE2SEAΤο ευρωπαϊκό πρόγραμμα THEATRE2SEA εστιάζει στην εξειδικευμένη διδασκαλία των εξελίξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις περιβαλλοντικές πιέσεις στις μεσογειακές παράκτιες κοινότητες. Ωστόσο, αυτό που κάνει το THEATRE2SEA ελκυστικό και ενδιαφέρον είναι ο τρόπος διδασκαλίας. Δεν χρησιμοποιούνται παραδοσιακές μέθοδοι διαλέξεων, αλλά εφαρμόζονται τεχνικές του Εφαρμοσμένου Θεάτρου. Αν και υπάρχουν πολλές ευρωπαϊκές δράσεις για τη διάδοση των στρατηγικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις περιβαλλοντικές πιέσεις στη Μεσόγειο, μερικές φορές η συμβατική επιστήμη αποτυγχάνει να επικοινωνήσει στο κοινό τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και να ενημερώσει για τις προτεινόμενες λύσεις. Το THEATRE2SEA προτείνει έναν εναλλακτικό, πιο ελκυστικό τρόπο διδασκαλίας και επικοινωνίας τόσο με το ακαδημαϊκό κοινό όσο και με άλλες κοινωνικές ομάδες.

Οι συμμετέχοντες στη δράση, μετά την παρακολούθηση της διάλεξης με θέμα «Επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή στην εξέλιξη των ακτών και το παράκτιο περιβάλλον», θα συμμετάσχουν σε βιωματικό θεατρικό εργαστήρι Εφαρμοσμένου Θεάτρου διάρκειας 3 ωρών το οποίο θα επικεντρωθεί σε ένα κρίσιμο περιβαλλοντικό ζήτημα που αφορά την παράκτια Κρήτη. Ο βιωματικός τρόπος διδασκαλίας με τη χρήση τεχνικών του θεάτρου διευρύνει τους τρόπους με τους οποίους αντιλαμβανόμαστε και προσεγγίζουμε τα ζητήματα της περιβαλλοντικής προβληματικής και οδηγεί στην αλλαγή της συμπεριφοράς απέναντι στις περιβαλλοντικές πιέσεις. Παράλληλα οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα εργαλεία και τις τεχνικές του Εφαρμοσμένου Θεάτρου.

Στο Ρέθυμνο, η δράση περιλαμβάνει δύο μέρη με συνολική διάρκεια 4 ωρών:
Α) Διάλεξη: «Επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή στην εξέλιξη των ακτών και το παράκτιο περιβάλλον», Γιώργος Αλεξανδράκης (Ερευνητής ΙΤΕ), 13:00-14:00.
Β) Βιωματικό Εργαστήριο, «Εάν μπορείς εσύ, μπορώ κι εγώ», Κατερίνα Διακουμοπούλου (Επ. Καθηγήτρια ΕΚΠΑ), 14:15-17:15.
Ημερομηνία και ώρα: 24/5/2024, 13:00 – 17:15.
Τόπος: Αίθουσα Διαλέξεων, Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών (ΙΜΣ), Νικηφόρου Φωκά 130 & Μελισσινού, Ρέθυμνο

Δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/ePs7YVtRf7kWxBrG9

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως την συμπλήρωση του ανώτατου αριθμού των 25 συμμετεχόντων
Για πληροφορίες για το THEATRE2SEA ακολουθήστε τον σύνδεσμο:
https://conferences.uoa.gr/event/79/?fbclid=IwAR0T6MsocBm4tVm570qwPEiMvtEb996wTdXdrVsZ--zQHhV0CJgMBlebOC8

Για ερωτήσεις σχετικά με το εργαστήριο μπορείτε να απευθύνεστε στο: thbousiop@theatre.uoa.gr